Saltimbocca

Saltimbocca er en italiensk matrett som mange sikkert har hørt om, men som de fleste nordmenn ennå ikke har noe særlig forhold til. Dette er en rett som lages med storfekjøtt. Man kan også lage den på andre måter, men slike alternative varianter kan strengt tatt ikke kalles saltimbocca. Det som kanskje er litt overraskende er at navnet ikke har noe med salt å gjøre, men derimot med saltomortalen – retten omtales som en salto eller rotasjon i munnen, selvfølgelig fordi den er ekstra smakfull.

Hvordan lager man saltimbocca?

Det er faktisk ganske enkelt å lage saltimbocca, men i norsk sammenheng er det en nokså kostbar rett hvis man skal bruke kalvekjøtt. De andre sentrale ingrediensene er spekesinke og salvie, som festes til flatbankede kjøttstykker med tannpirkere. Så varmer man litt hvitløk i olivenolje før man steker kjøttet. Husk at også spekeskinken skal stekes for at det skal bli ordentlig saltimbocca.

Når kjøttet og skinka er stekt, hiver man oppi litt vin og vann og koker det ned. Ta gjerne også oppi litt smør for at det hele skal bli ekstra saftig, og sitron for å gi en anelse syre. Dermed er festmåltidet klart – det tar ikke mer enn en halvtime!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *