Hvordan spare penger når du handler mat

Pengene de fleste av oss bruker på mat tar mesteparten av månedsbudsjettet vårt. Derfor er det fint at det finnes mange gode tips for hvordan du kan spare mye penger hver måned ved å gjøre noen få enkle justeringer.

Tenk kilopris når du skal handle inn mat

Det er for de fleste av oss en kjent sak at det lønner seg å kjøpe inn store pakker når vi skal handle inn mat. Det kan noen ganger være såpass store forskjeller ute og går, at det lønner seg å kjøpe en 4-pakning i stedet for én enkel vare.

Det kan også lønne seg å benytte seg av kuponger med en rabattkode når du skal handle mat. Her kan det være mye å spare. Hvis du kjøper glassflasker, blir dette mye dyrere enn om du velger plastflasker.

Fyll opp fryseren din

Legg deg til et godt system i fryseren din, og løp i butikken og fyll den opp med tilbudsmat. Flesteparten av de varene som du som oftest handler, pleier å komme på tilbud. Sammenlign butikkene og finn ut hvem som har de beste prisene.

Unngå å handle mat når du er sulten

Dette kan kanskje høres litt dumt ut, men er likevel smart å ha i tankene før du går på butikken. Hvis du handler mat på tom mage, er det ganske så sannsynlig at sluttsummen kommer til å bli vesentlig høyere enn om du tar innkjøpene etter at du har spist deg god og mett.

Et annet godt tips er å bruke litt tid på å sette opp en handleliste dagen før du skal handle inn for resten av uken – og holde deg til denne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *