Hot pot

Hot pot høres kanskje ikke så veldig kinesisk ut, men dette er en veldig tradisjonsrik matrett fra Kina. Vær forberedt på at dette er veldig sterk mat som de fleste nordmenn vil se som en utfordring; du kan prøve litt mindre tøffe varianter i restauranten Hot Pot på Majorstuen i Oslo.

Hvordan lages Hot pot?

Utgangspunktet for Hot pot er egentlig at du kan lage den som du selv vil, tildels også på restaurant. Hot pot er nemlig bare en gryte med sterk krydret og smakssatt suppe der du tilsetter dine egne, rå ingredienser. I motsetning til de fleste andre kinesiske retter er det ikke nødvendigvis slik at du trenger å involvere ris eller nudler, for Hot pot handler om kjøre oppi smakfulle kjøttstykker og grønnsaker. Ofte har man en saus på siden for ekstra smak.

Både storfe, svin og kylling passer godt til en Hot pot, men det kan være like spennende med en vegetarvariant med ulike grønnsaker, poteter, sopp, eller bønner. Egg, sjømat og tofu er også vanlige ingredienser. Alle bitene bør være ganske små, slik at de koker raskt. Det viktigste er å huske at ulike ingredienser krever ulik koketid, og planlegge deretter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *