Hør på musikk når du skal lage god mat

Å lage mat kan være fantastisk terapeutisk, og kanskje spesielt om høsten når man bruker mer tid innendørs. Å skru på litt musikk kan virkelig sette stemningen på kjøkkenet, men hvis du har åpen løsning til stua kan du jo vurdere å bruke et par bluetooth hodetelefoner slik at du ikke forstyrrer de andre som er hjemme.

Hvis du er glad i å lage mat er det viktig å unne seg noe ekstra en gang i blant, og kanskje spesielt i helgene. Og da er det jo fantastisk å kunne høre på litt musikk samtidig, kanskje du til og med skal lage en egen spilleliste for matlagingen?

Selv om det finnes mange gode hverdagsretter så er det jo ekstra stas med eksklusive råvarer. Vi skal se på noen av disse her.

Fisk og sjømat i sesong

Finnes det egentlig noe bedre enn fisk og sjømat i sesong? Det er selvsagt viktig å velge villfisk og ikke kjøpe oppdrettsfisk. Er du på hytta og har mulighet til å fiske selv – så finnes det jo ikke noe bedre om. Og du, husk at selv om vi nordmenn spiser mye skalldyr om sommeren, så er den aller best om vinteren.

Et fantastisk ostefast

Du bør alltid ha med noen oster når du skal lage en ukesmeny – da kan du nemlig kose deg hvilke som helst dag i uken. I helgen ønsker du kanskje å sette i stand et bugnende ostefat, mens du på en vanlig tirsdag kun ønsker noen få kjeks med litt blåmugg til? Av den grunn bør du alltid ha et rikt utvalg med oster i kjøleskapet ditt.

Skogens gull

Hvis det er viktig for deg å spare penger når du lager mat kan du selvsagt plukke din egne sopp i skogen, men kantarellen du får kjøpt på butikken er minst like god. Og du kan simpelthen ikke gå en høst i møte uten å spise kantareller … på toast, i risotto eller ved siden av et stykke kjøtt.

Vin ved siden av

Det er klart at du må ha litt vin ved siden av maten, og det lønner seg alltid å sjekke hva slags mat vinen passer til før du bestemmer deg for hvilken du skal velge. Når det er sagt, er det selvsagt aller viktigst at du liker den vinen du velger – så selv om f.eks. en Chardonnay er anbefalt til retten du skal lage, og du ikke liker Chardonnay-druen, da velger du rett og slett noe annet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *