Naturlig mat som er en ungdomskilde

Det er noe alle søker etter, nemlig noe som kan gjøre oss unge igjen. Bukfett, rynker, kroniske smerter og løs mage er bare noe av plagene man opplever oftere med alderen. Men flere har begynt å kaste hurtigmaten ut bilvinduet og heller se til naturen. Her bugner det av spiselige planter og vekster som kan gi en effekt på helseplagene. Kanskje ungdomskilden finnes der ute likevel?

Bær

Bær er som friske barn. De er søte og gir mening med livet. Bær er som tilbehør på en dessert. Slik som klær er for mennesker. Slike man finner på NA-KD, nettbutikken som setter bærekraft i søkelyset. Bær inneholder antioksidanter og vitaminer vi trenger for å se bedre, bevege oss knirkefritt og få tilbake kreftene.

Sopp

Sopp er spennende å lete etter i skog og mark. Mange tror man bare kan spise kantarell, men i Norge fins også mange andre sopp, som sjampinjong. De er fulle av kalium og proteiner som gjør at man både føler seg bedre og kan forhindre sykdom. Likevel skal man være forsiktig med soppsanking. Det fins mange som ikke er spiselige og dessuten giftige.

Blader

Det fins mange friske blader man kan sanke i naturen. Selv om vi ikke er drøvtyggere så kan vi spise brennesle. Denne planten som vi alle har stukket oss på i barndommen, er en næringsrik og sunn plante. Den inneholder både B -og C-vitaminer, samt jern og kalsium. Skal man spise denne må man passe på hårene under bladene som svir på hendene.

Finn ungdomskilden i deg selv

Når du er ute i skog og mark har du sannsynligvis funnet ungdomskilden allerede. For de vet ikke så inderlig vel, at de også skal bli eldre og få vondt i knær og skuldre. Selv om man forteller dem det, så har de loddet i sine hender. Du kan gå ut å finne ungdomskilden du vil ha.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *