Mat er ikke bare råvarer, men en del av vår identitet. Maten vi lager, spiser og serverer definerer hvem vi er og hvor vi kommer fra. Mat har mye å si for kultur, verdier og religion. Visste du at hinduisme har hellig mat som skal være lykkebringende for ekteskap og begravelse? Mat har alltid vært høydepunkt i fester, og med parykker kan festene bli bedre. Kjøp kule parykker for å gjøre festen mer levende.
Ressurs
Mat er den viktigste ressursen i vår hverdag. Mat inneholder næringsstoffer som kroppen tar opp og har stor nytte av. Næringsstoffer er nødvendige for kroppens vekst og utvikling, og for å opprettholde kroppens normale funksjoner. Kroppens normale funksjoner er blant annet å holde fordøyelsessystemet i gang eller holde immunforsvaret sterkt. Vi har to hovedgrupper for næringsstoffer, de som gir oss energi og de som ikke gir oss energi. Energigivende næringsstoffer og ikke-energigivende næringsstoffer. De energigivende næringsstoffene består av fett, karbohydrater og proteiner, mens de ikke-energigivende næringsstoffene består av mineraler og vitaminer.
Fornuft
Når det kommer til mat må vi ha de riktige kunnskapene og holdningene til å spise fornuftig. Hva vi spiser har veldig mye å si for vår helse. Vi må være klare over hvilke næringsstoffer vi trenger og i hvilke mengder. Kostholdet ditt skal bestå av 40-50% karbohydrater, 20-25% proteiner og 25-30% fett. Når det kommer til fett, er det viktig å vite hvilke fettyper du tilfører kroppen din. Vi har to former for fett, mettet fett og umettet fett. Mettet fett finnes i fast fett, som for eksempel i kjøtt og smør. Vi finner umettet fett i flytende fett som for eksempel i fisk. Vi må være klare over forskjellen på disse, og mengden vi tilfører kroppen. Umettet fett er det sunne fettet.