Lasagne

Lasagne er en form for pasta, men i Norge brukes ordet helst om en rett som inneholder disse lasagneplatene, på italiensk kalt lasagne al forno, det vil si ovnsbakt lasagne. Det karakteristiske med lasagne i denne utgaven er blandingen av to sauser, den ene bygget på mel og den andre på tomat.

Den beste lasagnen

Skal man lage en autentisk italiensk lasagne må man selvfølgelig lage den fra bunnen av, og ikke nøye med seg halvfabrikata fra butikken. Det er viktig å bruke gode råvarer og være tålmodig, særlig når man skal lage sausene.

Man vil som regel starte med å lage kjøttsausen. Skal man være litt ekstra italiensk, kan man godt starte med litt olivenolje i panna, og så la løk, gulrot og selleri surre i noen minutter. Først da starter man men kjøttdeigen, og husker å krydre med salt og pepper underveis.

En viktig ingrediens – som kanskje ikke er så vanlig i matlaging – er rødvin, som i dette tilfellet ikke skal drikkes (man sparer selvfølgelig resten av flasken til selve måltidet!). Husk at sausen må kokes i noen minutter slik at alkoholen fordunster. Så har man i tomater, tomatpuré og basilikum, og lar kjøttsausen småkoke i en times tid. Husk å smake og krydre underveis.

Å lage den hvite sausen er betydelig enklere og tar mindre tid. Her må man bruke smør og mel, som stekes sammen til det blir lysebrunt, før man har i melk og småkoker i noen minutter. Til slutt har man i parmesanost og litt muskat, og smaker til med salt og pepper. Nå som sausene er ferdig, kan man legge dem lagvis med lasagneplatene og til slutt dekke retten med parmesan, svart pepper og noen smørklatter før man setter det hele i ovnen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *