Biff med bambus og sopp

Biff med bambus og sopp er en av de mange fantastiske rettene av kinesisk opprinnelse som har blitt til i møtet mellom kinesisk tradisjon og vestlige tilpasninger. Bambusskudd er en trendy ingrediens, men ut over det er det både sunt og godt. I kombinasjon med biff og sopp i en deilig saus er dette noe av det beste det kinesiske kjøkkenet har å by på.

Hvordan man lager biff med bambus og sopp

Når norske forbrukere hører ordet «biff», vil de gjerne si stopp en hal. For det er unektelig dyrt med storfekjøtt i Norge. Her skal vi imidlertid ikke spise en hel biff, men bare en saus som har noe storfekjøtt i seg. Navnet kommer av det tilsvarende navnet på engelsk, der «beef» som kjent bare betyr oksekjøtt. Ved siden av kjøttet, bambusskudd og sopp, trenger man bare gulrøtter, løk, og paprika (helst grønn), i tillegg til olje, salt, sukker, og litt maisenna til jevning.

Man starter med å få god varme i en wok, bruk gjerne peanøttolje eller sesamolje til stekingen. Stek kjøttet et minutts tid alene først, og ta det så ut. Stek bambus, sopp og små terninger av gulrot og paprika hurtig, og ha så kjøttet opp igjen. Stek et par minutter til, ha oppi jevningen, og maten er klar til servering.

Er bambusskudd sunt?

Bambus er i utgangspunktet faktisk giftig, og kan gi blåsyreforgiftning hvis man bruker det ferskt. Når man kjøper bambusskudd i Norge, vil det imidlertid alltid være behandlet og ufarlig. Som regel bruker vi hermetiske bambusskudd, siden de er lettest å få tak i og uansett har mye god smak. Bambusskudd er en viktig del av kokekunsten vest og sør i Kina, og i andre land lenger sør, som India og Nepal. Også andre land, som Indonesia, bruker mye bambus.

Bambus er ganske ukjent for de fleste nordmenn, og mange vet nok ikke at dette er veldig sunn mat. Bambus inneholder viktige syrer og antioksidanter som gjør at man stryker immunforsvaret og er bedre beskyttet mot hjertesykdom. I tillegg har bambusskudd få kalorier, men gir likevel god metthetsfølelse. Den mengden bambus man bruker i en wokrett inneholder bare noen få kalorier, men mye fiber som gjør at fordøyelsen glir lettere og man føler seg god og mett.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *