Ukrainsk mat

Ukraina er et land de fleste nordmenn ikke har noe særlig forhold til, og kanskje helst forbinder med korrupsjon, fattigdom og borgerkrig. Men det er bare en liten av landet som er direkte berørt av striden med russisktalende separatister. I resten av landet er det trygt å være, og sensasjonelt god mat for den som tør å utforske det.

Rike tradisjoner

Ukrainere flest er opptatt av å ta vare på kulturarven sin og spise tradisjonsmat, selv om du også finner mange restauranter som serverer pizza, hamburger og annen hurtigmat. Maten er preget av jordsmonnet i landet, den svarte jorda som har gjort Ukraina til Europas brødkorg.

Den retten Ukraina er mest kjent for, er nok borscht. Mange forbinder dette med rødbeter, og borscht med rødbeter er en favoritt, men langt fra den eneste typen borscht. Ukrainere er også svært glade i varenyky, det som i Polen kalles for piroger.

Ellers består det meste av ukrainsk mat av gammel men god bondekost, med bruk av poteter og kål, brød og pasta, sopp og syltede grønnsaker. Dette er god og annerledes mat som du vil huske lenge etter å ha vært i et av Europas mindre kjente turistland.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *