Kan man få sunn mat langs veien?

Mange av landets yrkessjåfører lever dessverre ganske usunne liv, hva gjelder matinntak. Det er lett å stoppe på en bensinstasjon og hive innpå en pølse og en brus. Eller å ta seg en saftig og dressingfull hamburger på gatekjøkkenet.

Vi snakker ofte om trygghet langs veien, men vi glemmer kanskje at denne tryggheten også bør gjelde trygghet for helsen vår generelt. For må det være sånn at maten vi får langs veien skal være usunn?

Ekstra trygghet for bilen

Vi gjør mye for å få en tryggere transport mens vi er i bevegelse. For eksempel investerer mange i en frontboyle kufanger til bilen. Noen tror at denne bare har en estetisk funksjon er en pyntegjenstand.

Dette stemmer imidlertid ikke. Er bilen utstyrt med en frontboyle kufanger kan det nemlig gi deg ekstra sikkerhet når uhellet skulle være ute. Skulle du for eksempel være uheldig å få et sammenstøt med skogens konge, kan det fort bli en dyr affære om du ikke har en frontboyle kufanger. Kufangeren tar nemlig den største støyten, så du slipper å få store skader i fronten.

Akkurat som du som ferdes langs veien tenker trafikksikkerhet, bør du også tenke trygghet for helsen din også når du står stille. En pølse eller en hamburger i ny og ne, er ikke farlig. Det er når dette blir hverdagskost at man bør begynne å tenke seg om.

Velg de sunnere alternativene

Heldigvis har flere og flere bensinstasjoner, veikroer og gatekjøkken begynt å tenke i samme baner. De tilbyr derfor i større grad sunne alternativer. De er kanskje ikke like fristende, men kroppen din vil takke deg.

Ved å bytte ut pommes frites med sunnere alternativer i form av grønnsaker, kan du forebygge senere livstilssykdommer, som høyt kolesterol og hjerte- og karsykdommer.

Vi tenker derimot at maten på presenteres på en måte som gjør at det frister kunden til å velge dette fremfor mer usunne alternativer.

Kan vi få ungdom til å spise sunnere

Kanskje kan vi få rånermiljøet til å gå over til sunnere alternativ når de henger på det lokale gatekjøkkenet. En ferskpresset juice er for eksempel langt sunnere enn en flaske med cola.

For det er ikke til å stikke under en stol at vi må begynne å ta vare på helsen vår, helt fra ung alder. På den måten legger vi grunnlaget for et langt og sunt liv, uten unødvendige sykdommer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *